Uusi veneilijöiden palvelukeskus ja ravintola Naantaliin

19.03.2017

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 17.3.2017

 

Uusi veneilijöiden palvelukeskus ja ravintola Naantaliin

 

Naantalin venesatama saa vihdoin uuden veneilijöin palvelukeskuksen. Samalla Naantalin Vanhankaupungin rantaan nousee uusi ravintola, jonka konsepti tavoittelee uudenlaista asiakaskuntaa Naantaliin. Vierasvenesataman uusi kaksikerroksinen palvelurakennus sijoittuu Naantalin rannan länsipäähän, lähelle Muumimaailmaa. Avajaisia vietetään toukokuun aikana.

 

Uutta venesataman tukikohtaa Naantaliin on kaivattu kauan. Veneilijöiden palvelut ovat Naantalissa olleet aikaisemmin hajautettuna eri puolille satamaa. Jatkossa kaikki palvelut, kuten saunat, pesutilat ja pyykkikoneet löytyvät yhdestä rakennuksesta.

 

-Olemme nyt pyörittäneet Naantalin Vierasvenesatamaa kaksi vuotta. Jo ensimmäisenä kesänä meille kävi selväksi, että sataman toiminnot olivat liian erillään toisistaan ja kokonaisuuden hallinta oli vaikeaa. Siksi lähdimme neuvottelemaan tästä rakentamismahdollisuudesta kaupungin kanssa. Onneksi nyt ollaan siinä vaiheessa, että toukokuussa vietämme uuden rakennuksen avajaisia, kertoo Miska Pekkola Naantalin Vierasvenesatama Oy:stä.

 

Rakennustyöt eivät vielä näy Naantalin rannassa muuten, kuin kahden vanhan huoltorakennuksen purkamisena. Uusi palvelurakennus rakennetaan moduulitekniikalla Jokioisilla FM-Haus Oy:n toteuttamana. Valmiit rakennuksen moduulit tuodaan Naantaliin huhtikuun loppupuolella ja viimeistelytyöt tehdään Naantalissa. Rakennuksen ulkoverhoilu on puuta ja suunnittelusta on vastannut Oy Arkkitehtisuunnittelu Arkitekturum Ab.

 

-Rakennuksen yläkertaan sijoittuvat veneilijöiden saunat ja pesutilat. Saunatiloista aukeaa Suomen kaunein näköala suoraan Naantalin venesatamaan ja presidentin kesäasuntoon Kultarantaan. Vastaavaa vierasvenesataman saunaa ei Suomessa taatusti ole toista, hehkuttaa Miska Pekkola satamayhtiöstä.

 

Vierasvenesataman uuteen palvelurakennukseen tulee myös noin 100 –paikkainen ravintola. Ravintola tulee tarjoamaan helppoa ja nopeaa, mutta silti tyylikästä ruokaa. Ravintolassa on A-oikeudet ja etenkin viinitarjontaan panostetaan paljon.

 

- Meille tulee nyt ensimmäisenä kesänä kokki suoraan Australiasta, joten luvassa on grilli- ja barbeque –herkkuja maapallon toiselta puolelta. Kuvailisin ruokaa tavalliseksi australialaiseksi after sail –ruuaksi, mitä se sitten on, näemme kesällä, Pekkola pohtii iloisena

 

-Olemme tehneet Naantalin Vierasvenesatamaan muitakin uudistuksia ensi kesää ajatellen. Toteutimme yhdessä A-Laiturit Oy:n kanssa vierasvenelaiturin 60 metrin pidennyksen joulukuussa. Sen myötä saimme paljon toivottuja isoja veneiden kylkikiinnityspaikkoja ja 10 peräpoijupaikkaa lisää vierasveneille, Pekkola kertoo.

 

Lisätiedot:  Miska Pekkola, Naantalin Vierasvenesatama Oy, puh. 0400 477 806

www.naantalinvierasvenesatama.fi

27.04.2018Satama, ravintola ja polttoaineasema avattu 27.4.2018
07.04.2017Naantalin SeaPoint -asema avattu
19.03.2017Uusi veneilijöiden palvelukeskus ja ravintola Naantaliin
06.10.2015Uusi aallonmurtaja asennettu
10.03.2015Ole tiukasti uutisvirrassa mukana!